atom86 & Asperitas openen deuren tijdens Open Dag: Fintech!

atom86, het datacenter van Schuberg Philis opent de deuren op de Nationale Datacenter Dag speciaal voor Fintech startups en scaleup bedrijven. Het datacenter is gespecialiseerd in het managen en faciliteren van mission critical applicaties en deelt graag haar ervaring. Met een uitgebreid trackrecord in de financiële sector en een eigen state of the art datacenter belooft het een interessante dag te worden.

Immersed Computing modules are the data centers of the future

Atom86 staat erom bekend om veel aandacht te hebben voor innovatie in haar datacenter. Zo hebben ze gedurende jaren verschillende energie efficiëntie maatregelen genomen, is er een unieke technologie gebruikt om water op grote schaal te besparen en waren ze pioneering partner van Asperitas voor het gebruik van Immersed Computing®. Immersed Computing is een uniek concept op basis van vloeistof koeling, waarbij servers geheel worden ondergedompeld, ontwikkeld door de scale up uit Haarlem. Deze technologie zorgt ervoor dat emerging technologies, zoals blockchain en artificial intelligence, uitermate efficiënt gefaciliteerd kunnen worden. Zo zijn zij recordhouder van de GPU dichtheid, in 1 Immersed Computing systeem van Asperitas kunnen maar liefst 288 GPU’s gefaciliteerd worden. De technologie van Asperitas werd door KIJK magazine benoemd tot 1 van de beste tech ideeën van 2017 en recenter selecteerde Europas, Asperitas als een van de “hottest greentech startups” in Europa.

Tijdens de open dag zullen er experts van Atom86 en Asperitas aanwezig zijn en is het mogelijk om een Immersed Computing systeem te bewonderen.

atom86 Asperitas

 

 


 

De Nederlandse datacenter infrastructuur is een van de beste ter wereld. Mede hierdoor is zij uitgegroeid tot de Digital Gateway to Europe, een datahub die zich qua grootte en impact kan vergelijken met Rotterdam en Schiphol, maar vele malen sneller groeit. Sterker nog, de andere hubs zijn in de loop der jaren steeds afhankelijker geworden van de digitale hub. Dit werd pijnlijk duidelijk tijdens de stroomstoring op Schiphol enkele weken geleden, toen een discontinuïteit van digitale toepassingen leidde tot een complete stilstand van de werkzaamheden.

Stijn Grove, directeur van de Dutch Data Center Association: “Datacenters verspreid over ons hele land zorgen ervoor dat bedrijven, die steeds meer afhankelijk zijn van IT-diensten, zorgeloos en continu kunnen draaien en innoveren. De DDA onderstreept het belang van regionale en internationale datacenters voor de economie.”

Check facebook of bestel je gratis kaarten direct bij Eventbrite